DescriptionShare

Në katin e ndërmjetëm të M1 në Porta Venezia vjen biblioteka e parë në metro

Milano, 25 korrik 2022 - Edhe një udhëtim i shkurtër mund të bëhet një udhëtim në shoqërinë e një libri. Biblioteka e parë e zgjuar, biblioteka në metro, u përurua sot, në katin e ndërmjetëm të stacionit Porta Venezia të linjës M1 të metrosë së Milanos. Punon si makina normale ushqimore dhe pije, por në vend të shpërndarjes së kafesë, ofron një shërbim krejtësisht falas, duke u dhënë pasagjerëve dhe udhëtarëve mundësinë për të zgjedhur midis autorëve dhe titujve të tyre. preferuarat. Oferta është e gjerë dhe e përditësuar, për të kënaqur të gjitha shijet dhe grupmoshat, dhe nuk përmban vetëm libra: në fakt, ka 400 produkte në dispozicion duke përfshirë vëllime letre, audiobooks, komike dhe DVD. Projekti, i zbatuar falë një bashkëfinancimi të fituar nga Rajoni i Lombardisë dhe në bazë të bashkëpunimit të konsoliduar me ATM, lejoi instalimin e një biblioteke të vërtetë të robotizuar plotësisht, e cila dialogon me katalogun e Sistemit të Bibliotekave, i cili do të regjistrojë transaksionet e kredisë në kohë reale. Një mundësi për pasagjerët të cilët mund të zgjedhin librin e tyre të preferuar ndërsa presin trenin dhe ta kthejnë atë në mes të udhëtimeve. Biblioteka e zgjuar, e cila ndjek orët e hapjes së metrosë dhe prandaj është e hapur shtatë ditë në javë, nga gjashtë në mëngjes deri në mesnatë, është i arritshëm jo vetëm për ata që janë të regjistruar në sistemin bibliotekar, por edhe për qytetarët që banojnë në Milano, për të cilët do të jetë e mjaftueshme, përmes një QR Code, për të hyni në një faqe ku mund të regjistroheni falas dhe në kohë reale (me SPID ose Kartë Elektronike të Identitetit), dhe pastaj në kredi. Shërbimi i ri është pjesë e projektit më të madh të Biblioexpress, i nisur tashmë në vitin 2020 si pjesë e strategjisë që synon të sigurojë afërsi më të madhe territoriale, dhe që tashmë e sheh tridhjetë newsstands dhe pesë librari aktive si pika kredie në lagje. ATM dhe bibliotekat milaneze kanë bashkëpunuar për vite me radhë për “Milan to read”, iniciativë për promovimin e leximit që ofron libra falas të ofruara nga botuesit, në besimin e përbashkët se libri paraqet një instrument kulture, përditësimi, por edhe të shoqërisë dhe përfshirjes. Shërbimi i ri i bibliotekës në metro rinovon bashkëpunimin edhe në aspektin e udhëzimeve më të fundit në lidhje me qytetin e arritshme me shërbime të garantuara 24 orë në ditë të arritshme në 15 minuta. Në fazën paraprake të testimit të makinës (e cila duhet të përfundojë me fundin e verës), biblioteka do të propozojë një pajisje të vetëm librave dhe do të jetë e mundur të hyni vetëm në një hua për t'u kthyer.

LicenseDefault alugha License